Zo kan je #slechtziend of #blind goed navigeren met Mobiele Technologie? Mooie #video

In de video demonstreert de nagenoeg blinde Tjarda Struik, voorlichtster bij Koninklijke Visio Het Loo Erf, hoe ze met behulp van mobiele technologie goed en vrij kan navigeren. Hieronder de volledige video!

Overal op twitter en Facebook kwam afgelopen week deze mooie video voorbij, maar steeds in de ingekorte versie. daarom heb ik hieronder toch de hele video geplaatst zodat die ook goed verspreid gaat worden 😉

Hoewel Tjarda, net als ik, haar zicht grotendeels kwijt is, stelt het gebruik van een een iPhone haar in staat om te doen wat ze het liefste doet: hardlopen. Daarnaast komt Jan van Erp, onderzoeker bij TNO aan het woord, om zijn toekomstvisie met betrekking tot de introductie van haptische feedback toe te lichten.

Na een succesvol eerste seizoen op Discovery Channel komt ‘Firestarters the series’ terug met een vervolg. In de vijfdelige documentaire reeks, dagelijks te zien gewwest en nu nog te bekijken op firestarters.nl, laat Firestarters zien hoe mobiele technologie ons leven verandert. Hoe kan een serious smartphone game er bijvoorbeeld voor zorgen dat een longpatiĂ«nt haar oefeningen doet? En vervangt haptische technologie in de toekomst de blindengeleidehond?

Nieuw is dat de verhalen centreren rondom mensen die de impact van de technologie zelf ondervinden, waar Firestarters zich in het eerste seizoen juist vooral richtte op de makers van technologie aangedreven toepassingen.

De volledige video “Firestarter van DiscoveryChannel” met uitleg mobiele toepassingen voor blinden en slechtzienden

Als je naar aanleiding van de video vragen hebt, of gewoon meer wil weten van de mobiele technologie voor blinden en slechtzienden, laat het dan weten en ik breng je met de juiste mensen of bedrijven in contact.

Geplaatst in Berichten van Steya, blind worden, Visuele aandoeningen en getagd met , , , , , .