WDCC beeldjes van de Disney Classics te koop: Overzicht alle beeldjes!

image

De Walt Disney Classic Collection beeldjes die Steya door de jaren verzameld heeft en die nu te koop zijn, zijn zeer divers. Het zijn alleen WDCC beeldjes van “Goeierikken”. Hieronder een overzicht van alle Disneybeeldjes die te koop zijn.

Omdat Steya van eigenlijk alle Disney Films en figuren houdt, heeft ze ook de Disney Beeldjes van allerlei verschillende Disney Films. Wel van de echte Disney Classics en daarom heet deze Disney collectie ook de Walt Disney Classic Collection. Meer daarover lees je op de WDCC uitleg-pagina.

Ze heeft zoals gezegd alleen goede Disneyfiguren en alle Disney beeldjes die te koop zijn nu zie je hieronder per film en per beeldje.
Van alle beeldjes worden de originele doos, de certificaten en eventuele extra’s meeverkocht. Ze heeft veel bekende en zeldzame WDCC beeldjes te koop en verschillende zogenoemde jaarstukken of “event”-beeldjes. Deze zijn enorm zeldzaam en zeer gewild.

Welke WDCC beeldjes en van welke Dineyfilms zijn er te koop?

Om het voor de echte verzamelaars en Walt Disney Classic Collection liefhebbers zo duidelijk mogelijk te houden worden de filmnamen en de originele beeldjes namen in het Engels en Nederlands erbij genoemd. Als een beeldje gereserveerd is via een reactie of e-mail, dan staat dit erbij. Informeer in dat geval even naar de status 😉

Assepoester – Cinderella

WDCC - Cinderella, Gus & Jaq - Tea for TwoWDCC Disney Classics Cinderella “Gus and Jaq – Tea For Two” is een prachtig beeldje met de lieve muisjes Gus en Jaq in een mooi theekopje. Ook het schoteltje zit erbij. Dit Disneybeeldje is helemaal compleet te koop per opbod vanaf € 320,00.

WDCC Disney Classics Cinderella “Bruno – Canine Confidante” laat een breed lachende en tevreden Bruno zien. Te koop voor € 90,00.

Belle en het beest – beauty and the beast

Alle hoofdrolspelers van deze populaire Disneyfilm in hun betoverde vorm. Dus niet de personen, maar de voorwerpen die zij worden na de betovering:

imageWDCC Disney Classic Beauty and the Beast “Cogsworth – Just in Time”  de lachende dansende klok. – Gereserveerd
WDCC Disney Classic Beauty and the Beast “Mrs. Potts and Chip – Goodnight luv” met Huishoudster mevrouw Potts met de leuke Chip vearanderd in een Theepotje en een klein kopje.
WDCC Disney Classic Beauty and the Beast “Lumière – Vive L’amour” de held en nu niet als ober, maar als de kandelaar. – Gereserveerd
WDCC Disney Classic Beauty and the Beast “Babette – flirtacious feather duster” oftewel de flirtende plumeau 😉 – Gereserveerd

En dan Belle en het beest zelf in een mooie omhelzing. Een prachtig, zeer mooi en groot beeld met de officiële naam WDCC Disney Classic Beauty and the Beast “a new chapter begins”. Dit is een zogenaamde Numbered Limited Edition met een oplage van maar 1500 stuks wereldwijd. Deze heeft al een nieuwe trotse eigenaar!

De Aristokatten – The Aristocats

Alle katten en poezen op een grote blauwe sofa. Waarschijnlijik één van de bekendste en meest typerende scenes uit de populaire disneyfilm met Thomas O’malley, Dutchess, Berlioz, Toulouse en Marie op een mooie franse sofa in het blauw. Dit zijn weliswaar allemaal losse Disney beeldjes, maar ze worden alleen als één koop verkocht voor slechts € 650,00.

Toystory

Drie beeldjes die weer samen een scene uitbeelden en daarom als één koop ook aangeboden worden: Jessie & Bullseye op een platenspeler; de zogenoemde recordplayer. Wordt officieel “WDCC Jessie and Bullseye “Yeee-ha!” “Ride like the wind” genoemd.

De Reddertjes – The Rescuers.

WDCC - Orville, Bernard en Bianca - Ready for take offBernard en Bianca komen bij Albatross Air Service van de grote albatros Orville(de broer van Wilbur) en vertrekken vanaf het dak van een wolkenkrabber. Wie kent deze hilarische scene niet.

Het klaarstaan voor het vertrek is mooi weergegeven met een prachtige groot beeld met los het trapje erbij met de officiële naam WDCC The Rescuers Orville with Bernard and Bianca “Cleared for take-off”. Het is een limited edition en dit is nr. 405 van de 750 gemaakte beeldjes.

En wat te denken van de reis door het moeras met de “hoovercraft” gevormd door een mooi blad welke door een libelle geduwd wordt. Ook dit is een geweldige en bekende scene die met 3 prachtige beeldjes vorm is gegeven: “WDCC The Rescuers Bold Bernard, Brave Bianca and Evinrude with leaf base”.

imageHet bijzondere van dit beeldje is dat deze aan de onderzijde voorzien is van een handtekening door de maker. Steya heeft Disney beeldhouwer Dusty Horner namelijk ontmoet tijdens een WDCC event en hij heeft toen de base ondertekend.

Dusty Horner is onder andere bekend als maker van deze beeldjes van de film De Reddertjes, maar ook van “Maid Marian” die nu ook bij Steya te koop is en de hierboven genoemde omhelzing uit Belle en het beest “a new chapter begins”.

Atlantis

uit deze wat minder bekende Disney Klassieker een groot beeld van Kida, de bewaakster van het keizerrijk Altlantis. het beeldje laat een mooie Kida zien met de kenmerkende speer. Het beeldje heeft de officiële benaming WDCC Atlantis Kida “Defender of the empire”.
Ook dit is een Limited Edition en dit is beeldje nummer 52/2001.

Mulan

Deze in China spelende Disney Klassieker is naast hoofdrolspeelster Mulan vooral bekend door het vrolijke draakje Mushu en daarvan is een heel leuk Disney beeldje gemaakt. Natuurlijk weer met zo’n mooie Engelse titel: WDCC Mulan Mushu “One Family Reunion”. Dit beeldje kocht Steya nadat ze een lieve kitten gekregen had die zij, net als al haar huisdieren door de tijd heen, naar een Disney karakter had vernoemd. Inderdaad… Mushu 😉

Robin Hood

Deze Disney Classic heeft geen introductie of uitleg nodig. Het Disney beeldje dat te koop is WDCC Robin Hood “Maid Marian, devoted damsel”. Maid Marian is natuurlijk de spil in het verhaal waarvoor Robin Hood zich waagt in het toernooi om haar hand.

En nog veel meer WDCC beeldjes

Kan ze hier echt niet allemaal uitgebreid benoemen, maar even kort onder elkaar:

  • Japie Krekel met kandelaar
  • Japie Krekel in lucieferdoosje
  • Geest en kleedje schaken samen – Gereserveerd
  • Baloe en Mogli uit junglebook drijvend op het water
  • Dopey(uit Sneeuwwitje en de 7 dwergen) met een bekken
  • Flower en Miss Skunk uit Bambi
  • Simba uit The Lionking
  • De 4 jaargetijden met Tinkerbell uit Peter Pan – Gereserveerd
  • Dombo het. Vliegende olifantje enTim de Muis
  • 6 mooie beeldjes met heeeeeeeeel veel dalmatiers uit de 101 Dalmatiers

Beeldje kopen?

plaats een reactie hieronder of neem contact op door te mailen naar steyaveldman@outlook.com.

WDCC beeldjes van 101 Dalmatiers te koop